Historien om Klitgaarden

Nedenfor kan du læse historien om vores skønne Badehotel, der blev opført i 1937 af Fru Jacobsen fra København.

Book Klitgaarden

Fru. Jacobsens Pensionat

Klitgaarden var blandt de pensionater, der blev nævnt i Turistforeningens årbog fra 1934. Den store murstensbygning med stråtag blev opført af indehaveren Marie Jacobsen fra København. Klitgården adskilte sig allerede ved opførelsen i 1937 fra alle de øvrige pensionater, da det ikke var en lokal beboer, men en københavner og endda en kvinde, der stod bag byggeriet af den store og smukke stråtækte murstensbygning. I hastig rækkefølge fik Henne Strand i løbet af 30-erne en række pensionater ofte med navne efter ejerne. Der var Brinks, Baggers og nu kom Fru Jacobsens Pensionat. Hvordan hun som københavner havde fundet vej til det ukendte Henne Strand vides ikke. I årene fra 1937 til 1961 drev hun sit meget besøgte pensionat, der var kendt for at huse gæster, der ønskede fred og ro i eksklusive omgivelser. 

Under besættelsen blev huset som så mange andre af områdets hoteller og pensionater inddraget og benyttet til indkvartering af tyske soldater.

Efter besættelsen blev pensionatet markedsført som Klitgaarden, og i 1961 blev stedet solgt til Petra og Jens Kristensen, der forsatte driften i samme ånd. Efter salget i 1961 boede fru Jacobsen hver sommer på Blåbærvej sammen med sønnen, den abstrakte maler Holger Jacobsen.
Kilde, Bogen om Henne af Mariann Plog, Palle Uhd jepsen & Lene Frandsen.

I 1965 blev det datteren Anne Theresia, der sammen med ægtefællen Carlo Frederiksen drev hotellet samtidig med, at han fungerede som klitfoged ved Henne Strand.

I 2004 blev hotellet overtaget af Betina Plaugborg og Bruno Frederiksen som tredje generation. Trods flere ombygninger og moderniseringer har familien holdt fast i stilen fra 1930´erne både ude og inde. Den nye fløj opfylder også alle krav om moderne faciliteter på et badehotel.

April 2013 blev stedet købt af Maren og Tom Axelgaard og drevet af AXELGAARD

Badehotellet Klitgaarden blev herefter gennemrenoveret og fremstår i dag som et luksuriøst badehotel med respekt for stedets oprindelse. 

Book et værelse i Annekset eller lej hele Klitgaarden
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.