Tirpitz bunkermuseum

Besøg Tirpitz der ligger skjult i klitlandskabet

Historisk og arkitektonisk oplevelse ved Tirpitz

En lille køretur fra Blåvand finder man det imponerende og arkitektonisk smukke museum, Tirpitz. Museet, der er bygget op omkring den gamle Tirpitz bunker fra 2. verdenskrig, som i dag står tilbage som et sørgeligt men historisk varemærke for en af de største krige. Bunkerstillingen bestående af to kæmpe bunkere skulle i sin tid bygges som en del af Hitlers Atlantvold, men blev aldrig færdigbygget, da krigen nåede at slutte inden, de stod færdige. Derfor kom de til at stå som tilsandede monumenter i den barske vestjyske natur, indtil det blev besluttet, at de skulle fungere som museum.

Læs mere om Tirpitz her

Historien bag bunkeren

Det har længe været muligt at besøge den historiske og interessante Tirpitz bunker, der rummer på en enestående historie om nogle af de rædsler, som Anden Verdenskrig bragte med sig. I 2017 blev den dog bygget om af det verdenskendte, danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, der har værnet om bunkerens historie og naturen omkring den. Derfor er det nye museum bygget op i beton og jern, som bunkeren oprindeligt blev fremstillet i og af glas, der bliver fremstillet af varmet sand, som det sand der kommer fra klitlandskabet omkring museet. Museet er bygget ind i klitterne og har en underjordisk gang, der forbinder museet til den sydlige bunker, der også bruges til udstillinger. På det skrånende tag er der plantet marehalm, så museet falder perfekt ind i de vestjyske omgivelser omkring det. Efter ombyggelsen står museet som en arkitektonisk perle, der er værd at besøge for både arkitektur og indhold!

I forbindelse med ombyggelsen er der kommet 4 store udstillingsrum, der alle er spændende og interaktive. Der er ingen lange, kedelige plancher på museet, men derimod får alle udleveret et headset, som de kan tage med rundt i museet og selv vælge, hvilke udstillinger de gerne vil høre mere om. Der er både faste udstillinger og skiftende specialudstillinger, der alle fortæller en historie om bunkeren eller livet omkring vestkysten.

Book jeres ferie hos AXELGAARD
Book jeres næste ophold ved Vesterhavet. Find de perfekte rammer til ferien hos AXELGAARD
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.